Nähtävyydet

Eerikkilän Urheiluopisto

Eerikkilän Urheiluopisto

Vietä liikunnallista laatuaikaa perheen tai ystävien kesken Eerikkilässä. Omatoimilomaan Eerikkilässä on helppo yhdistää oma harrastus, viihdytpä sitten mieluummin palloiluhallissa, kuntosalilla tai luonnossa.

Hämeen luontokeskus

Hämeen luontokeskus

Yleisölle 1.3.2000 avattu luontokeskus sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä sekä Liesjärven että Torronsuon kansallispuistoista vanhan Hämeen Härkätien varrella. Luontokeskus on avoin ja ilmainen kaikille.

Venesillan leirintäalue

Venesillan leirintäalue

Venesillan leirintäalue sijaitsee Tammelassa kauniin Pyhäjärven rannalla Saaren kansanpuistoon johtavan tien varrella. Mökeiltämme Venesillalle on matkaa noin 9 km.

Räyskälän lentokeskus

Räystälän lentokeskus

Räyskälässä harrastetaan monia eri ilmailulajeja, useat ilmailukerhot pitävät Räyskälää tukikohtanaan. Eniten Räyskälässä nähdään purjelentäjiä, mutta myös muut ilmailulajit on hyvin edustettuna.

Keppana Kellari

Keppanakellari

Keppana Kellari otti ensimmäiset haparoivat askeleensa Itsenäisyyspäivänä vuonna 1992. Vuosien saatossa valikoima niin ruoka- kuin juomapuolellakin on tasaisesti kasvanut.

Mustialan matkailu & Oluttupa Iso Piippu

Mustialan matkailu & Oluttupa Iso Piippu

Mustialan maataloushistoriallinen museo sijaitsee Suomen vanhimpana tunnetun maatalousalan oppilaitoksen, nykyisen Hämeen Ammattikorkeakoulun yksikön kampusalueella, Mustialassa Tammelan pitäjässä. Suomen ensimmäinen erikoismuseo. Museo avoinna tilauksesta.

Lounais-Hämeen Pirtti

Lounais-Hämeen Pirtti

Lounais-Hämeen Pirtti on suosittu juhlanviettopaikka. Ihanteellinen käyntikohde yksittäisille matkailijoille, perheille ja bussiryhmille. Ravintola A-oikeuksin. Pirtti on mahdollista varata yksityistilaisuuksille ympäri vuoden.

Saaren kansanpuisto

Saaren kansanpuisto

Puisto on perustettu Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistyksen toimesta v. 1932 Saaren kartanolta vuokratulle maa-alueelle yleiseksi virkistys- ja vapaa-ajan viettopaikaksi. Kansanpuisto sijaitsee Tammelan ylängöllä maisemallisesti ja geologisesti arvokkaalla Kaukolanharjun harjujaksolla.

Torronsuon kansallispuisto

Torronsuon kansallispuisto

Torronsuon kansallispuisto perustettiin vuonna 1990 suojelemaan Etelä-Suomen suurinta keidassuoaluetta. Toistakymmentä kilometriä pitkä suoalue on säilynyt lähes luonnontilaisena. Metsähallituksen hallinnassa oleva kansallispuisto on pinta-alaltaan 2550 hehtaaria.

Liesjärven kansallispuisto

Liesjärven kansallispuisto

Kansallispuisto perustettiin vuonna 1956 Tammelan takamaille. Alueen luonnontilaisimpia aarniometsiä - Ahonnokkaa ja Isosaarta - oli suojeltu jo 1920-luvulta lähtien. Kansallispuistoa laajennettiin vuonna 2000, nyt sen pinta-ala on 884 ha. Alue on Metsähallituksen hallinnassa. Puistoa on tarkoitus lähivuosina laajentaa 1790 ha:n suuruiseksi.

Letkun Puoti kyläkauppa

Letkunpuoti kyläkauppa

Letkun Puoti on Letkun kylässä toimiva täyden palvelun kyläkauppa. Puodin palvelut ovat keskeisiä niin paikallisille kuin kesäasukkaillekin. Kesäasukkaiden ei tarvitse lähteä lomallaan kiertelemään superhyper-marketteihin, vaan kaiken tarvittavan saa oman kylän puodista. Elintarvikkeet, polttoaineet, monenlaiset rakennustarvikkeet ja kaiken tarvittavan puutarhan hoitoon.